Om du vill lämna in:

För att få en kod behöver du skicka ett mail till Domarringens klädmarknad. Koden du får är personlig och är till för att vi ska kunna identifiera just dina kläder/prylar vid försäljning och sortering. Efter att du har fått din kod är det dags att rensa garderoben och märka upp kläderna enligt anvisningarna här till höger. Observera att du inte kan behålla din kod från tidigare marknader.

Anmälan

Söndag den 18 augusti kl 09.00 går det att att anmäla sig som säljare till vårens marknad. Vi kommer inte att ta hänsyn till anmälningar som kommer in innan den 18 augusti kl 09.00.

Klicka på domarringenskladmarknad@live.se och fyll i namn, adress, telefonnummer (hem och mobil) och om du vill få tillbaka pengarna via swish inklusive aktuellt telefonnummer som kontot är knutet till så får du din sifferkod i retur inom några dagar.

Inlämning

Tid för inlämning är lördagen den 28 september kl 11.30-12.30 i Domarringens matsal. Du anmäler dig med din sifferkod och betalar anmälningsavgift samt ev. sorteringsavgift (30 el. 70 kr totalt). Betala gärna med swish, ta annars med jämna pengar. Kom under inlämningstiden och placera själv ut dina varor på utmärkta platser. Har du mycket att placera ut, tänk på att komma i god tid.

Hämtning

Utbetalning och hämtning av osålda/rödkryssade kläder och prylar sker endast söndagen den 29 september kl 16-16.30. OBS! De pengar som inte hämtas under denna tid tillfaller Domarringens klädmarknad, så ökas den andel som skall gå till barnen på Domarringens skola.

Avgifter och provision

För dig som lämnar in kläder till försäljning tar vi ut en obligatorisk registreringsavgift på 30 kr som betalas vid inlämningstillfället, avgiften täcker klädmarknadens omkostnader i form av hemsida, transport, annonsering och diverse förbrukningsmaterial.

Om du vill ha dina inlämnade osålda saker tillbaka efter klädmarknaden (obs gäller endast varor prismärkta 20 kr och uppåt) så blir det ytterligare en avgift på 40 kr som även den betalas direkt vid inlämningstillfället, avgiften täcker kostnaden för sortering av rödkryssade returartiklar.

Vi tar 15 % i provision på din totala försäljningssumma, denna summa går direkt till barnen på Domarringens skola i form av ett eller flera kulturella evenemang. Provisionen dras direkt från din personliga försäljningssumma, så om du exempelvis har sålt varor för 100 kr så kommer det att finnas 85 kr i ditt kuvert som du hämtar efter avslutad marknad.

Kom ihåg:

  -> Vi tar endast emot 5 papperskassar kläder per säljare. Detta ökar chanserna att du får dina kläder sålda.

  -> Endast varor märkta med 20 kr och uppåt kan rödkryssas. Ingen idé att rödkryssa varor som är märkta med pris under 20 kr, osålda varor under 20 kr går av sorteringstekniska skäl oavkortat till välgörande ändamål.

  -> Lämna endast in saker du själv skulle kunna tänka dig köpa – helt, rent och fräscht.

  -> Är klädesplagget/prylen fin men något är lite fel t ex en knapp som fattas skriv det så att köparen ser det.

  -> När du prissätter dina varor fundera på vad du själv skulle betala – låga priser är att föredra.

  -> Om du lämnar in mycket värdefulla saker, tänk på att arrangörerna inte kan ansvara för inlämnade varor.

  -> Detta går fint att sälja: Kläder, skor, leksaker, böcker, spel, DVD, CD, filmer, babysaker, barnvagnar, cyklar, uteleksaker, badkläder, gympakläder, sportutrustning, hjälmar, barnmöbler etc

  -> Varor där märkningen råkat ramla av säljer vi inte, utan samlar ihop och lägger upp på ett särskilt "omärkt"-bord i samband med uthämtningen.

Så här märker du dina kläder

Du märker varje klädesplagg/pryl med din sifferkod inringad, samt storlek och pris.

Osålda varor över 20 kr kan rödkryssas och lämnas tillbaka om en avhämtningsavgift är betald. Använd frystejp när du märker, samt se till att märkningen sitter tydligt och sitter fast. Ytterkläder märks bäst med ett snöre genom dragkedjan/upphängningsögla och klistrad tejp runt snöret. Skor bör knytas ihop och märkas med klistrad tejp runt snöret.

Välkommen till Domarringens klädmarknad